vrijdag 17 mei 2013

Wat de boer niet kent, dat.......


Er bestaat een gezegde hier in het noorden wat als volgt gaat, 'wat de boer niet kent, dat vreet hij niet' en dat is voor een groot gedeelte waar. Nu is dit gezegde niet op iedereen toe te passen, maar over het algemeen klopt het wel, de noordelingen zijn en blijken huiverig voor het onbekende maar toch zijn zij best wel nieuwsgierig.


Het is niet zo zwart-wit als er wel eens gezegd wordt, het is meer wantrouwen en dat is het tegenovergestelde van vertrouwen en daarom zijn 'open keukens' van groot belang hier in het noorden, je moet kunnen zien wat er gebeurd, we willen niet bedondert worden.... en de restaurantkaarten moeten eerlijk en duidelijk zijn, geen geouwehoer met een schuimpje van dit of dat.... gewoon duidelijk. Toch geloof ik dat, mocht je een open keuken hebben, je het vertrouwen wel kunt winnen, als het maar gebracht wordt zonder poeha.... een boer is een boer en een kok is een kok.... ze werken beide met hun handjes, dus is er geen verschil.



Een kok kookt en een boer boert, net als een schilder die schildert en daar zit de sleutel, zo behoren wij ons ook te gedragen, we moeten gewoon doen waar we goed in zijn en dan worden 'noviteiten' ook wel geaccepteerd hier in het noorden. De Stellingwerver wil alleen maar koken, wel met een nieuw concept, maar transparant en zeer acceptabel en gericht op de nieuwe werkelijkheid, kwaliteit bieden binnen een modaal budget. Maar wel anders dan de anderen en dat moet ook, de ene boer moet de andere niet willen zijn....



Gewoon van deze tijd met ietsje meer 'anders willen zijn'..... en dat maakt het spannend.
We zijn op zoek naar een geschikte locatie binnen de Stellingwerven, er wordt gewerkt aan de website door Infomac, we zijn druk bezig om anders te willen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten